מתכונים מהמטבח של סבתא רוזה

-



יום שלישי, 15 ביוני 2010

אמפנאדאס ממולאים בסלק עלים

המצרכים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1/2 שקית שמרית
1 ביצה
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
1 ביצה למריחה.


המצרכים למלית:
1/2 ק"ג עלי סלק ירוקים ( מנגולד) שטופים היטב וקצוצים
2 בצלים בינוניים קצוצים
3-4 שיני שום קצוצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל אנגלי
1 ביצה קשה חתוכה לקוביות

רוטב בשמל:
50 גר' חמאה / 1/2 כוס שמן
4 כפות קמח
3 כוסות חלב / מים
1/4 כפית אגוז מוסקט


אופן הכנת הבצק:
1. מכניסים את כל המצרכים לקערה ולשים מספר דקות עד לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק.
2. מניחים לבצק לנוח למשך 1/2 שעה.
3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
4. יוצרים עיגולים בעזרת כוס או שבלונה עגולה.

אופן הכנת המלית:
1. במחבת מטגנים את הבצק עד לקבלת צבע שקוף.
2. מוסיפים את עלי הסלק והשום
3. מתבלים
4. מוסיפים את הביצה הקשה

אופן הכנת רוטב הבשמל:
1.בסיר קטן ממסים את החמאה
2.מסירים מהאש ובזהירות מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב
3.מחזירים את הסיר לאש וממשיכים לערבב כדקה.
4.מסירים מהאש ומוסיפים את החלב בזהירות רבה ובהדרגה ע"מ שלא יווצרו גושים.
5.מחזרים לאש ומערבבים כרבע שעה עד לקבלת רוטב סמיך.

מערבבים את רוטב הבשמל יחד עם תערובת עלי הסלק ומקררים.

אופן הרכבת האמפנאדאס:
ממלאים כל עיגול בצק ב- 1 כפית מתערובת הסלק ומקפלים את העיגול לחצי ומהדקים היטב את הקצוות לקבלת חצי עיגול ממולא.

קיימות שתי אפשרויות להכנה:
1.טיגון עמוק עד להזהבה.
2.הנחת האמפנדס בתבנית אפייה ולמרוח אותם בביצה טרופה.
לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות כ- 20 דקות.

תגובה 1:

  1. אורית יקרה
    תודה רבה על הפרויקט המדהים הזה.
    אנחנו נהנים מאוד מהמתכונים וטעים לנו. אז תודדדדדה . אסתר סוויד

    השבמחק