מתכונים מהמטבח של סבתא רוזה

-



יום שלישי, 15 ביוני 2010

כתף בקר מעושן

המצרכים:

1/2 ק"ג נתח בשר בקר "כתף"
50 גר' מלח potassium nitzate ( ניתן לרכוש בבית המרקחת)
או מלח saltpeter (ברשתות המרכולים)
ראש שום כתוש
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר
1 כף מלח
1 כף פלפל אנגלי
1 כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה:
1.מערבבים יחד את כל התבלינים ומורחים את נתח הבשר ולהשאיר לילה במקרר
2.יום למחרת מניחים את נתח הבשר בסיר עם מעט שמן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה למשך שעה , אחרי שעה מוסיפים 1/2 כוס מים.
3.הופכים את נתח הבשר מפעם לפעם וממשיכים לבשל כ- 3 שעות
4.מקררים ופורסים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה