המצרכים לניוקי:
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ומבושלים, מעוכים למחית
1 ביצה
1-11/2 כוסות קמח ( לפי הצורך – יש לחוש את הבצק לא צריך להיות דביק אך גם לא יבש)
מלח
אופן ההכנה:
1.לשים את כל חומרי הבצק לתערובת חלקה ואחידה
2.מקמחים משטח עבודה
3.יוצרים "נקניקים" מאורכים ופורסים לחתיכות בגודל של כ- 1 ס"מ
4.אפשרות: להעביר מזלג מעל כל חתיכת ניוקי בשביל הצורה
5.ממלאים סיר ב כ- 1 ליטר מים ומעט מלח ומרתיחים
6.מכניסים את הניוקי ומבשלים כ- 2 דקות עד שצפים מעלה ומסננים.
מכינים רוטב ויוצקים מעל הניוקי
הצעה לרוטב:
המצרכים:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כף אורגנו
1 כפית פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
1.במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות
2.מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים
3.מוסיפים שום ותבלינים ומעט מים
4.ממשיכים בבישול כ- 10 דקות נוספות
5.בצלחת מניחים ניוקי, מעל רוטב וגבינת פרמזן.
יום שלישי, 15 ביוני 2010
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה