מתכונים מהמטבח של סבתא רוזה

-



יום שלישי, 15 ביוני 2010

מאפים בצורת שושנים ממולאים עלי סלק

המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
21/2 כוסות מים
כף מלח
2-3 כפות סוכר

בצק מס' 2:
350 גר' קמח אסם תופח
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
200 גר' חמאה



המצרכים למלית:
2 חבילות עלי סלק שטופים היטב, חלוטים, סחוטים וקצוצים
3 בצלים קצוצים
מלח
2 כפיות פלפל אנגלי

מצרכים למלית מס' 2:
2 חבילות עלי סלק שטופים היטב, חלוטים, סחוטים וקצוצים.
2 בצלים קצוצים
2 ביצים
1 שמנת מתוקה
מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט


אופן הכנת המלית 1:
במחבת מטגנים את הבצל, מוסיפים את עלי הסלק, מתבלים ומקררים

אופן הכנת מלית מס' 2:
1.מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את עלי הסלק ומתבלים.מסירים מהאש ומקררים.
2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים את השמנת המתוקה.
3 .מערבבים את 2 התערובותיחד.




אופן הכנת הבצק 1:
1.בקערה מניחים את כל המצרכים ולשים לבצק חלק
2.מניחים את הבצק לשעה
3.מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים
4.על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ
5.ממלאים 1/6 מהמלית על גבי העלה ומגלגלים לגלילה
6.פורסים את הגליל לפרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ
7.מניחים בתבנית אפיה ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך כ- 15 דקות

אופן ההכנה בצק מס' 2:
1. שמים את כל הרכיבים בקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ- שעתיים.
3. מחלקים את הבצק ל-3 או 4 כדורים
4. מרדדים כל עלה לעובי של כ- 1 ס"מ וממלאים1/3 מהמלית, מגלגלים לכרוכית.
5. מניחים על ניר אפיה ומברישים במעט חלב.
6. אופים בחום של 180 מעלות כ- 30 -40 דקות עד שהבצק מזהיב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה