סבתא הייתה קוראת למרק החמוץ רוז או חמוד.. ובתרגום חמוץ עם אורז..
את המרק בתוספת אורז לבן בסיסי הייתה סבתא מכינה בכל יום שישי בצהרים..
ובפסח הייתה מוסיפה כופתאות מיוחדות שאת טעמן לא אשכח לעולם..
הייתי מגיעה במיוחד בימי שישי לסבתא כדי שאוכל לאכול יחד איתה את הרוז
או חמוד....הגעגועים לימים ההם רבים ...
המצרכים:
2 גבעולי כרפס פרוסים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2-3 שיני שום כתושות
3- 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
מים
מלח לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
מעט שמן קנולה
מיץ לימון סחוט מ- 1/2 לימון
אופן ההכנה:
מכניסים את כל הרכיבים לסיר מלבד מיץ הלימון ומבשלים כשעה בחום נמוך .
לקראת סיום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.
תוספת למרק: מבשלים אורז לבן בסיסי , מוסיפים את האורז לצלחת ולאחר
מכן את המרק.
יום ראשון, 23 במאי 2010
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
בדיוק כמו שאימי נהגה לבשל כי נפגשתי עם מתכונים שונים
השבמחקכשהייתי ילד ועוד היו קונים תרנגולת עם נוצות ושומרים את החלקים "היקרים" לארוחות השבת היו משתמשים לחמוד שנאכל לפני כניסת השבת בחלקים הזולים שהיום אף אחד כבר לא אוכל או מוכר... רגליים גרונות... מרק חמוד זה בית וזה עובר בירושה מדור לדור. היום אנחנו כל בני ובנות הדודים מכינים לילדנו ושולחים תמונוץ בווטסאפ המשפחתי בשישי בצהריים. אין ספק שהחמוד הכי טעים הוא בערב פסח או שישי בכל המועד פסח...
השבמחקאיזה יופי, גם אני זוכרת בדיוק כך! מכינה כרגע בהשראתך. סבתא הייתה יוצאת דמשק, וגם לה קראו רוזה, אבל בישראל קראנו לה שושנה. :)
השבמחקלתבשיל גרסאות רבות. אצלנו הפטרויליה לא השתתפה. מי שכן השתת היה כרכום.. הכרפס השום והכורכום טוגנו קלות בשמן ואחר כך הוספו המים ובושלבו בהם תפוחי האדמה. בעבר השתמשו הפקעות שנקראת רולקס אבל בהעדרן - התפוח אדמה. אפשר לבשל עם החמודה כופתאות, בשר, עוף או להשאר בגרסת הפרווה. הולך טוב עם אורז לבן והרבה לימון שמוסיפים בסוף הבישול
השבמחקלא רולקס, זה המאיית האוטומטי. קולקס.
השבמחקסבתא שלי לא הכינה סתם אורז אלא עם אטריות דקות שטוגנו לםני הוספת המים והאורז
השבמחק