מתכונים מהמטבח של סבתא רוזה

-



יום ראשון, 23 במאי 2010

חמין שומר ממולא ("פנוצ'ו")

המצרכים:
1/2- 1 ק"ג שומר מנוקה חתוך לשניים ( להפריד את העלים)
1/2 ק"ג בשר טחון
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1/2 כפיות פלפל אנגלי
מלח לפי הטעם
מעט שמן

לרוטב:
3/4 עגבניות טריות מגורות
או
1/2 כוס נענע קצוצה + 3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערה את הבשר, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים ולשים לעיסה אחידה.
2. ממלאים כל עלה בכף מהעיסה.
3. מניחים בסיר (על אש נמוכה) מעט שמן ואת עלי השומר, מכסים את הסיר ומבשלים כ/ 1/4 שעה, לאחר 1/4 שעה מוסיפים מים עד לחצי כיסוי ומעל שופעים
את העגבניות המגוררות או את תערובת הנענע והשום. ומבשלים כשעה נוספת.
4. מניחים על הפלטה או בתנור 150 מעלות למשך לילה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה