מתכונים מהמטבח של סבתא רוזה

-



יום ראשון, 23 במאי 2010

עלי גפן ממולאים / עלי סלק ירוקים ממולאים

המצרכים:
2 חבילות עלי סלק ירוק מנוקים מהחלק הלבן, שטופים וחלוטים במים
חמים עד לריכוך העלה.
או
20 עלי גפן שטופים ומנוקים ( אפשרות להשתמש מעלי גפן משומרים ,
שטופים ומושרים במים חמים)
300 גר' בשר טחון
3/4 כוס אורז לבן שטוף
1 כפית פלפל אנגלי
מלח
10 משמשים יבשים

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את הבשר, האורז והתבלינים.
2. פורסים את העלה ומניחים בלב העלה ( באמצע) חופן מתערובת הבשר והאורז, מקפלים את שני צדי העלה ומגלגלים לכרוכית ( כמו שמחתלים תינוק)
3. בסיר מעל להבה נמוכה שופכים מעט שמן קנולה, מניחים את הממולאים ומבשלים
כ- 10 דקות ללא מים, לאחר מכן מוסיפים את המשמשים ומים עד ל- 3/4 כיסוי.
4. מבשלים כשעה וחצי
5. מעבירים לפלטה או לתנור בחום של 150 מעלות למשך לילה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה